Tenisu potreban VAR

Svetski sport - Utorak 10.07.2018 - 07:41

Mnogo rasprava između sudija i asova "belog sporta" na Vimbldonu. Igrači besne: "Ti si nula, jesu li te maltretirali u školi?"

Nesuglasice: Nik Kirjos i sudija Kjotavong Foto EPA Nesuglasice: Nik Kirjos i sudija Kjotavong Foto EPA
Novače, traži VAR! Šala "Gardijana" posle očajne odluke sudije na meču između Đokovića i Edmunda, kada su tri puta u jednom poenu prekršena pravila, mogla bi da se uzme za ozbiljno. Na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske bilo je dosta negativne energije između ljudi koji bi trebalo da dele pravdu i tenisera koji su se žalili na nepravdu.
 
Najveća greška dogodila se na štetu srpkog tenisera, na brejk-šansu u prelomnom trenutku trećeg kola protiv domaćeg igrača. Loptica je dva puta pala u polje Britanca, koji je potom i reketom dodirnuo mrežu, a povrh svega - na kraju je bio aut! Ništa od toga sudija nije video, iako se sve dešavalo pred njegovim nosem.
 
Bivši asovi "belog sporta" smatrali su ovu odluku skandaloznom, neki su tvrdili da je u pitanju jedna od najvećih grešaka u istoriji tenisa.
 
- Ovo je odvratno - otelo se čak i Britancu Timu Henmanu usred podrške lokalnoj nadi.
 
Đoković je, naravno, ušao u žestoku raspravu sa američkim sudijom, koji mu posle svega nije dozvolio ni da čelendžuje lopticu koja je završila u autu.
 
- Kasno je sad za to Novače - želeo je Džejk Garner da ukrade šou na tom duelu, ali sigurno ne bi mirno spavao da je 12. nosilac poražen.
 
Publika nije baš razumela Noletove psovke na srpskom, ali jedan linijski sudija jeste Kirjosove. Australijanac je bio šokiran što ga je čovek zadužen za linije "ocinkario" kod kolege u visokoj stolici, koji nije mogao da čuje šta nestašni Nik mrmlja sebi u bradu. Posle opomene koju je dobio od glavnog sudije, okrenuo se ka svom novom neprijatelju iza osnovne linije:
 
- Ti si sigurno onaj tip koga su svi maltretirali u školi.
 
Kroz istu situaciju prošao je i Aleksander Zverev.
 
- Od kada to linijski sudija može da daje upozorenja? Očigledno da je samo želeo da se oseti važnim na velikom stadionu. Sada će svi zapamtiti njegovo lice - rekao je Nemac posle eliminacije.
 
Igrači se mnogo ljute kada ih sudije opominju zbog kršenja vremenskog ograničenja.
 
- Nekad mi treba vremena da promenim majicu, znojnicu, da uzmem malo banane. Ako moram da presvučem i šorts, ne može da me natera da to uradim pred svima - voli Rafa da odugovlači u pauzama, a posebno ga nervira kada ga upozorava Karlos Bernardes, s kojim nije u dobrim odnosima.
 
I Benoa Per je osuo paljbu posle jedne sporne situacije, kada je sudiji dobacio: "Ti si nula".
 
- Zašto sedi u toj stolici ako ne ispravlja pogrešne odluke linijskih sudija? Nije nam potreban neko ko će samo čitati rezultat sa semafora. Time bih i ja mogao da se bavim! Ako niste aktivni, uključeni u igru, a još se sve to dešava pred vašim očima, onda je pitanje šta zapravo radi? Ako bih morao da ga ocenim od 0 do 10, dobio bi dvojku. Samo zbog toga što je lepo čitao rezultat. "Nove loptice, ništa-petnaest". Super, baš je to lepo izgovorio - sarkastičan je bio Francuz.
 
Da je Đoković poražen, sigurno ne bi častio Garnera zaključkom: "I oni su ljudi, normalno je da greše". Ali, da li je normalno da Karolina Voznijacki vrišti što oko nje lete mravi i zahteva od sudije da ih nečim isprska? Da li je okej da Rafa odugovlači zbog mokrog šortsa, Kirjos uzima pomfrit iz publike, a sudija ne može do toaleta pet sati ili nešto da užina? Ne daj bože da trepne dok loptica pada pravo na liniju...
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: