Teodosić blistao protiv "Atinjana"(VIDEO)

Svetski sport - Petak 15.02.2013 - 08:42

Košarkaši CSKA savladali su Panatinaikos sa 86:69 u sedmom kolu E grupe Top 16 faze Evrolige i tako su zabeležili peti trijumf, uz dva poraza.

Najzaslužniji za pobedu bio je Miloš Teodosić sa 20 poena (3-5 za dva, 4-6 za tri za 33 min), 4 skoka i 7 asistencija.

 
I ostali srpski košarkaši odigrali su dobro, pre svih Vladimir Micov sa 10 poena (4-10 iz igre za 32 min), 2 skoka i 4 asistencije.
 
Nenad Krstić imao je 8 poena (4-7 iz igre za 27 min) i 3 skoka, a Zoran Erceg upisao je 5 poena (1-2 iz igre za 19 min) i 2 skoka. 
 
Savršenu utakmicu odigrao je Saša Kaun – 13 poena (6-6 iz igre), 8 skokova, 5 rampi i po 2 asistencije i ukradene lopte za indeks korisnosti 30. Soni Vims ubacio je 19, a Eron Džekson 11 poena. 
 
Jonas Mačijulis predvodio je PAO sa 15 poena i 6 skokova, a bivši igrači Partizana Lazme i Gist dali su po 12 poena. 'Zeleni' sada imaju skor od četiri pobede i tri poraza.
CSKA je stvorio dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini, najviše zahvaljujući Teodosiću, koji je vezao osam poena u završnici tog perioda. 
 
Međutim, PAO je s Gistom na čelu napravio seriju 8-0 na početku druge četvrtine, a do kraja poluvremena ‘zeleni’ su držali priključak. Teodosić je u poslednjoj sekundi pogodio dvojku za 35:31 na poluvremenu. 
 
Teodosić, Micov i Vims bili su najzaslužniji za odličnu igru CSKA u trećoj četvrtini, a posle zakucavanja Kauna bilo je 58:43 na četiri minuta do kraja trećeg perioda. 
 
Već tada bilo je jasno da će Moskovljani prekinuti niz od dva poraza u Evroligi, a PAO do kraja meča nije prišao na manje od 12 poena razlike. CSKA je tako lako došao do pobede, iako je igrao bez Viktora Hrjape. 
 
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: