Troicki u drugom kolu Madrida

Svetski sport - Utorak 07.05.2013 - 19:46

Viktor Troicki savladao je Marsela Granoljersa u prvom kolu Mastersa u Madridu sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:2). U drugom kolu očekuje ga Kei Nišikori.

Troicki u drugom kolu Madrida Troicki u drugom kolu Madrida

Srpski teniser je loše počeo duel, izgubio servis na početku prvog seta, ali je uspeo da se vrati i osvoji premijerni deo meča.

Troicki je nastavio sa lošim servisima, Granoljers je to iskoristio, napravio brejk i poravnao rezultat. Treći set je bio izjednačen do šestog gema, Srbin oduzima protivniku servis, to ponavlja u osmom i uspešno završava prvi nastup u Madridu.

Troicki je veoma loše počeo duel i već u prvom gemu pretrpeo je prvi brejk. Imao je Granoljers tri prilike u trećem gemu a napravi dupli brejk, ali Viktor je uspeo da se izvuče a zatim i da vrati brejk i izjednači na 2:2.

Nakon turbulentnog starta usledio je nešto mirniji period meča i delovalo je da će taj-brejk odlučiti o pobedniku prvog seta. Tako međutim nije mislio Troicki koji je u 12. gemu pritisnuo rivala i iskoristivši treću set loptu poveo je sa 1-0 (7:5).

Granoljers uspeva da u osmom gemu drugog seta napravi brejk, Troicki servira za opstanak u setu. Tek petu gem loptu srpski teniser uspeva da iskoristi i da smanji zaostatak na 5:4, međutim pred njim je težak posao, mora da oduzme servis protivniku ukoliko želi da produži drugi set.

Španac sigurno rešava gem na svoj servis i poravnava rezultat, 1-1 (6:4).

Troicki je imao očajan procenat ubačenih prvih servisa u drugom setu, svega 46 odsto, naspram 84 procenata Granoljersa. Uprkos tome, Srbin je uspeo da plasira tri as udarca.

Treći set servisom otvara Troicki, imao je dve gem lopte i drugu je uspeo da iskoristi. Sličan scenario viđen je i u drugom gemu, srpski teniser nije uspeo da dođe do brejk prilike pa je rezultat izjednačen. I dalje nema brejk šansi, Granoljers osvaja gem bez izgubljenog poena, 2:2.

Troicki je u trećem setu osvojio sve poene kada pogodi prvi servis, ali je taj procenat ponovo ispod 50 odsto. Na isteku drugog sata dogodio se prvi brejk, srpski teniser oduzima servis protivnika u šestom gemu i vodi sa 4:2. U dobrom ritmu je nastavio Troicki, osvaja svoj gem i vodi sa 5:2.

Srbin koristi prvu priliku i rešava treći set u svoju korist, 2-1 (6:2). U drugom kolu sastaće se sa Keijem Nišikorijem sa kojim se prethodno sastao u Japanu 2010. i slavio sa 2:0.

Turnir u prestonici Španije nije dobro počeo po srpske predstavnike pošto je već na startu takmičenje završio Janko Tipsarević porazom od Huana Monaka.

Od 20 časova Novak Đoković u direktnom prenosu na TVB92 igra protiv Grigora Dimitrova.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: