"U šoku sam kako Nadal stalno igra pod takvim pritiskom"

Svetski sport - Subota 17.04.2021 - 16:17

Ruski teniser Andrej Rubljov ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri trijumfom nad Rafaelom Nadalom u Monte Karlu.

Andrej Rubljov FOTO: EPA-EFE Andrej Rubljov FOTO: EPA-EFE
Moskovljanin će u polufinalu igrati sa Kasperom Rudom iz Norveške, dok će pre njih na teren od 13.30 izaći Dan Evans i Stefanos Cicipas.
 
Rubljov je protiv Nadala odigrao sjajno i čini se da je i sam bio iznenađen kako je došao do trijumfa protiv kralja ovog turnira i čoveka koji je u 12 finala osvojio 11 titula.
 
On je postao tek peti igrač koji je na ovom turniru uspeo da pobedi igrača iz Manakora.
 
Pre njega, to je uspelo Novaku Đokoviću, Fabiju Fonjiniju, Davidu Fereru i Giljermu Koriji.
 
"Ne znam ni šta da kažem. Ne mogu sebe ni da zamislim da sam u njegovoj poziciji, da je najbolji igrač na šljaci i da svaki put izlazi na teren sa takvim protiskom. Mislim da je njemu to jako teško. Moram da priznam da sam i sam šokiran zbog načina na koji on igra pod takvim teretom i zato je legenda ovog sporta", kaže Rubljov.
 
Svestan je da je i Kasper Rud jedan od igrača koji vole da igraju na ovoj podlozi.
 
"Kasper igra veoma dobro, znamo se dugo. Odličan je igrač i svaki meč sa njim je dramatičan. Imali smo i ranije zaista mečeve visokog kvaliteta, sa mnogo razmena. Biće super težak zadatak za mene. Mislim da je u dobroj formi", zaključio je Rubljov.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: