UEFA: Drakonske kazne za rasizam

Svetski sport - Sreda 10.04.2013 - 18:07

UEFA predlaže drakonske mere za rasizam u fudbalu, uključujući i minimum od deset mečeva suspenzije za igrače ili sudije koji budu proglašeni krivim.

UEFA UEFA

Te mere najavio je generalni sekretar UEFA Đani Infantino tokom konferencije u Mančesteru.

Infantino je naglasio da će u slučaju rasizma navijača prva sankcija klubovima biti delimično zatvaranje stadiona, odnosno zabrana dolaska publike na mečeve.

Ukoliko se nastavi sa rasističkim navijanjem na tribinama, uslediće potpuno zatvaranje stadiona, odnosno zabrana igranja utakmica, kao i novčana kazna od minimum 50.000 evra.

Prethodnih godina klubovi u regionu Balkana i istočne Evrope redovno dobijaju kazne zbog rasizma, a u poslednjih godinu dana otvorenije se priča o rasizmu i na Zapadu, pogotovo posle niza incidenata u Engleskoj.

Kap koja je prelila čašu bio je incident na prijateljskoj utakmici Pro Patrija – milan, kada je Kevin Prins Boateng izazvao prekid meča, jer su ga navijači domaćina sistematski vređali.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: