UEFA na ispitu: Ramos namerno dobio žuti karton i sve priznao

Svetski sport - Četvrtak 14.02.2019 - 11:52

UEFA bi čini se trebalo posebno da se pozabavi slučajem kapitena Reala Serhija Ramosa pošto je on priznao da je na meču sa Ajaksom namerno dobio žuti karton.

Propustiće revanš meč u Madridu FOTO: Getty Images Propustiće revanš meč u Madridu FOTO: Getty Images
Zbog toga će propustiti revanš meč u Madridu, što će mu omogućiti da igra eventualno u četvrtfinalu Lige šampiona.
 
"Lagao bih kada bih rekao da nisam to uradio namerno. Ne bih da potcenim Ajaks i da kažem da je sada već sve gotovo, ali činjenica je da mi treba odmor. Gledaću duel na stadionu i navijaću za svoje saigrače", izjavio je Ramos. 
 
Da li je Ramos bio svestan da ga ova izjava može koštati ili ne, to ne znamo, ali na potezu je UEFA. Ako se doslovno budu držali pravila, u Nionu će morati da imaju isti kriterijum jer su tako ove sezone kaznili igrača Porta Hezusa Koronu koji je takođe priznao da je namerno dobio karton u grupnoj fazi, kako bi očistio suspenziju u za portugalski klub, nevažnom meču.
 
UEFA ga je otuda kaznila dodatnom utakmicom suspenzije, pa bude li isto primenila i u slučaju Ramos, to znači da španski reprezentativac ne bi imao pravo igranja u prvom susretu četvrtfinala elitnog takmičenja. 
 
Real je blizu toga jer ima 2:1 iz prvog meča u Amsterdamu, ali za Ramosa je bolje bilo da je ćutao.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: