Ukrajina dobila Ruskinju pa novac poklonila vojsci

Svetski sport - Sreda 02.03.2022 - 12:30

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se danas u osminu finala turnira u Montereju pobedom protiv Ruskinje Anastasije Potapove posle dva seta 6:2, 6:1, a sav novac koji zaradi na turniru u Meksiku pokloniće ukrajinskoj vojsci.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Svitolina je pobedila Potapovu za 64 minuta. Ona je pet puta oduzela servis 115. teniserki sveta, koja nije napravila nijedan brejk.
 
"Bila sam u misiji za svoju zemlju. Svi bonusi koje ovde zaradim ići će ukrajinskoj vojsci. Hvala na podršci", rekla je Sviotlina, koja je igrala obučena u bojama ukrajinske zastave - u plavoj suknji i žutoj majici.
 
Svitolina, 15. teniserka sveta, razmišljala je da li da bojkotuje meč protiv Potapove u znak protesta zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.
 
Ona je u ponedeljak upozorila da neće igrati protiv nijedne ruske i beloruske teniserke, osim ako one ne budu u neutralnim bojama.
 
Rukovodstva ATP i WTA su navela da takmičari iz Rusije i Belorusije mogu da nastave učešća na turnirima, ali ne pod zastavom svojih zemalja do daljeg.
 
Rusija je pod sportskim sankcijama od ulaska njenih trupa u Ukrajinu, zabranjeno joj je da organizuje manifestacija, kao i učešće na takmičenjima, među kojima i na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: