Veličković menja Džavaija u Barsi?

Svetski sport - Utorak 14.05.2013 - 06:55

Srpski košarkaš Novica Veličković mogao bi da se vrati u Španiju i finiš sezone provede u redovima Barselone.

Veličković menja Džavaija u Barsi? Veličković menja Džavaija u Barsi?

Španski mediji spekulišu ko bi mogao da popuni mesto ostalo upražnjeno povredom Nejtana Džavaija, a izdvojili su Veličkovića i Aleksa Marića.

Barsa ima pravo da dovede jednog igrača do 22. maja, dan pre početka plej-ofa. Proteklog vikenda Katalonci su bili zauzeti obavezama na F4 Evrolige, ali su u ponedeljak krenuli u potragu za pojačanjem.

Veličković je do prošle godine bio član najvećeg Barseloninog rivala Real Madrida, ali je zbog velikih problema sa povredom kolena napustio prestonicu.

Nakon nekoliko meseci oporavka, Veličković se vratio na parket i zaigrao za Mega Vizuru, a proteklog vikenda odigrao je meč karijere postigavši 37 poena uz 8 skokova (indeks 43) u pobedi nad Radničkim. Prosečno beleži 13,9 poena uz 5,6 skokova.

Prva želja ipak je klasični centar Marić, 28-godišnji bivši centar Partizana i reprezentativac Australije koji je protekle sezone igrao za Lokomotivu iz Kubanja.

Prosečno je beležio 11,5 poena uz 6,4 skoka, a u Evrokupu je imao učinak od 11,4 poena i 7,3 uhvaćene lopte po meču. Španci navode da je Barselona već pokušavala da dovede Marića tokom sezone, kao i Kaha Laboral, ali Lokomotiva nije želela da ga pusti.

U konkurenciji je i 23-godišnji Amerikanac Rajan Olander, 213 centimetara visoki centar litvanskog Juventusa koji prosečno beleži 11,6 poena uz 6,1 skok ove sezone.

Kolo pre kraja regularnog dela sezone u Endesa ligi Barselona je treća na tabeli sa skorom 21-11. U 34. kolo Barsa igra protiv Unikahe, a potencijalni rivali u prvoj rundi plej-ofa su Saragosa i Bilbao.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: