Virus odložio sve mečeve u Australiji

Svetski sport - Četvrtak 04.02.2021 - 14:39

Zbog pozitivnog nalaza na kovid kod jednog radnika u hotelu, obustavljena igra na svih šest turnira, uključujući meč Srbije i Nemačke za polufinale. – U samoizolaciji do rezultata testiranja 500–600 tenisera

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Nekih desetak sati uoči predviđenog početka meča reprezentacija Srbije i Nemačke za prolaz u polufinale ATP kupa, svi igrači su napustili pripreme i vratili se u hotele, na još nedefinisano vreme, jer su organizatori u Melburnu iznenada otkazali sva današnja događanja na teniskim terenima. Desilo se ono čega su svi pribojavali: uprkos rigoroznim merama zdravstvene zaštite pozitivni nalazi na kovid 19 utvrđeni su kod jednog radnika u hotelu u kojem su smešteni teniseri i teniserke.
 
Javnosti se obratio i premijer države Viktorije Danijel Endrjuz , pod čijim rukovodstvom je odlučeno da se celokupni današnji teniski program otkaže, a potencijalni kontakti zaraženog radnika ponovo testiraju na kovid i ostanu u samoizolaciji do dobijanja negativnih rezultata. Budući da se radi o hotelu Grend Hajat u Mleburnu, namenjenom za izolaciju tenisera od spoljašnjeg sveta, ova „untrašnja” zaraza pogađa, po prvim procenama, 500-600 tenisera kojima je taj hotel bio mesto obaveznog karantina, od 16. do 29. januara.
 
Po ranije najavljenim zdravstvenim merama, sada bi svi ti takmičari morali da provedu dve sedmice u karantinu, ali to bi značilo otkazivanje Otvorenog prvenstva Australije, čiji je početak 8. februara, a s tim i ogromne finansijske gubitke.
 
Premijer Endrjuz već dugo trpi kritike onog dela australijske javnosti koji je zabrinut što teniski gosti ugrožavaju dotad izvanredne rezultate Viktorije u sprečavanju širenja novog virusa, a sada se ponovo našao između dve vatre, jer su se i sportisti našli u teškoj situaciji. Njegova prva reakcija bila je da ovaj slučaj neće uticati na centralnu manifestaciju, prvi grend slem turnir sezone:
 
– Ovo će možda uticati na program takmičenja u četvrtak, ali trenutno nema uticaja na celokupni program. Ubeđen sam da svi znamo šta radimo, da smo ovo saznali na vreme i da činimo sve što možemo. Ljudi će raditi tokom noći, koliko god bilo potrebno, da otkriju svaki pojedinačni kontakt i da ovo reše.
 
Po tamošnjim izveštajima, dvadesetšestogodišnji radnik je imao negativan nalaz 29. januara. Posle pojave simptoma ponovo je testiran 2. februara, sa rezultatima koji su stigli sinoć po australijskom vremenu. Kao potencijalni kontakti su označeni svi koji su boravili u istom hotelu od 16. do 29. januara.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: