Vlasnici Mančester sitija kupili osmi klub

Svetski sport - Četvrtak 28.11.2019 - 14:36

Vlasnici Mančester sitija, Siti fudbalska grupa iz Abu Dabija, postali su danas većinski vlasnik indijskog fudbalskog kluba Mumbaj.

Šire se i u Indiji FOTO: Profimedia Šire se i u Indiji FOTO: Profimedia
Siti fudbalska grupa (CFG) sada je vlasnik osam klubova širom sveta, nakon što je kupila 65 odsto udela u fudbalskom klubu Mumbaj.
 
CFG je vlasnik premijerligaša Mančester sitija, Njujork sitija u Mejdžor ligi, Melburn sitija u australijskoj A ligi, španske Đirone u Primeri, Jokohame marinosa u Japanu, Sečuana u Kini i urugvajskog kluba Atletiko Torke.
 
Takođe, ta grupa ima i „sporazum o saradnji“ sa klubom Atletiko Venecuela.
 
Fudbalski klub Mumbaj igra šestu sezonu u indijskoj Super ligi i ima stadion Mumbaj fudbalska arena kapaciteta 8.000 sedišta.
 
U saopštenju se navodi da će Mumbaj „imati koristi od komeracijalnog i fudbalskog znanja, a istovremeno će pružiti novi uzbudljivi element globalnoj komercijalnoj platformi CFG“.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: