Zverev na tapetu ATP

Svetski sport - Utorak 05.10.2021 - 12:58

Predmet istrage Asocijacije teniskih profesionalaca su optužbe bivše devojke nemačkog sportiste da ju je fizički i psihički zlostavljao tokom njihove veze.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Olga Šaripova je krajem prošle godine iznela u javnost tvrdnje da je trpela batine, davljenje i uvrede od strane nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, a sada je ATP odlučio da se pozabavi navodima na teret jednog od svojih članova.
 
– Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje.
 
ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe.
 
Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj. Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način – obrazložio je izvršni direktor ATP Masimo Kalveli.
 
Zverev ima 24 godine, četvrti je na ATP listi, a pored finala jednog grend slema (US open 2020) najveći uspeh mu je zlatna medalja na Olimpijskim igrama ove godine.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: