Amerika: Borba na ulicama Džerzija - šestoro mrtvih

Svetske vesti - Sreda 11.12.2019 - 10:46

Još uvek nije utvrđeno zašto je došlo do pucnjave.

Policija je odregovala na napad dvojice osumnjičenih FOTO: AFP Policija je odregovala na napad dvojice osumnjičenih FOTO: AFP
Policajac i najmanje još pet osoba je nastradalo u oružanom sukobu na ulicama Džerzi Sitija, u američkoj državi Nju Džerzi.
 
Dva policajca su ranjena tokom pucnjava koje su kulminirale kada su se dve osobe zabarikadirale u prodavnici.
 
Nekoliko škola i prodavnica je privremeno zatvoreno.
 
Još uvek nije utvrđeno zašto je došlo do pucnjave. Vlasti kažu da u pitanju nije teroristički napad.
 
Policajac koji je nastradao, 39- godišnji Džozef Sils, pripadao je odredu za otkrivanje i oduzimanje ilegalnog oružja.
 
Šef policijske uprave Majk Keli rekao je novinarima da je "Sils bio prvi čovek u sklanjanju nelegalnog oružja s ulice".
 
Keli je rekao da je sukob buknuo na lokalnom groblju u utorak. Lokalni mediji izveštavaju da je sukob policije i osumnjičenih povezan sa istragom ubistva, ali vlasti to još uvek nisu potvrdile.
 
Na policiju je odmah otvorena vatra, rekao je Keli novinarima, a veruje se da je Sils ubijen dok je prilazio osumnjičenima čija imena još uvek nisu objavljena.
 
Dve osobe su sa groblja pobegle u kombiju, a zatim se zatvorile u jednoj prodavnici odakle su ispalile stotine šražera na policiju. Sukob je trajao oko četiri sata.
 
Veruje se da su njih dvojica ubila troje ljudi u prodavnici pre nego što su nastradali. Najmanje jedan preživeli iz radnje je zbrinut u bolnici.
 
Keli je rekao da istraga pokazuje da se u kombiju osumnjičenih nalazila "zapaljiva naprava" koja je odneta na ispitivanje.
 
"Na osnovu onoga što znamo za sada ne postoji pretnja po javnu bezbednost", rekao je guverner Nju Džerzija Fil Marfi na konferenciji za novinare.
 
"Ovo je bio jako težak dan za Džerzi Siti i celu državu Nju Džerzi", dodao je.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: