Amerika: Prva žrtva uragana Ida, Bajden progasio stanje KATASTROFE (VIDEO)

Svetske vesti - Ponedeljak 30.08.2021 - 11:35

Uragan Ida je stigao u Nju Orleans, grad je ostao bez struje, rade samo agregati.

Nju Orleans ostao je bez struje FOTO: AP Nju Orleans ostao je bez struje FOTO: AP
Jedan čovek je poginuo u Baton Ružu u američkoj državi Luizijani, a grad Nju Orleans ostao je bez struje tokom udara uragana Ide.
 
S olujom su stigli i jaki olujni vetrovi koji duvaju brzinom od 240 kilometara na sat, a ljudima koji nisu napustili grad savetovano je da nađu sklonište.
 
Uragan Ida predstavljaće veliki test za nove sisteme za odbranu od poplava izgrađene u Nju Orleansu posle uragana Katrina 2005. godine tokom koje je nastradalo 1.800 ljudi.
 
Američki predsednik Džo Bajden rekao je da se Ida „pretvara u veoma, veoma opasnu oluju" i da je vlada spremna da pruži pomoć.
 
Više od milion domova u Luizijani je ostalo bez struje, a Bajden kaže da su potrebne nedelje da se zalihe energije obnove.
 
Predsednik je proglasio stanje katastrofe i naredio da se toj saveznoj državi uputi federalna pomoć za obnovu.
 
Tokom vikenda, uragan Ida je ojačao iznad toplih voda Meksičkog zaliva.
 
Do kopna je stigao u nedelju kao oluja četvrte kategorije, što znači da može da ozbiljno ošteti zgrade, drveće i dalekovode.
 
S ulaskom na kopno, oluja je oslabila na jačinu kategorije jedan.
 

BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: