Amerika šalje dodatnih 750 vojnika na Bliski istok

Svetske vesti - Sreda 01.01.2020 - 13:29

SAD će odmah na Bliski istok poslati oko 750 vojnika kao odgovor na nasilne proteste ispred američke ambasade u Bagdadu, izjavio je ministar odbrane Mark Esper.

Odgovor na nasilne proteste ispred američke ambasade u Bagdadu FOTO: Profimedia Odgovor na nasilne proteste ispred američke ambasade u Bagdadu FOTO: Profimedia
Mark Esper je u saopštenju naveo da je odobrio slanje pešadijskog bataljona 82. vazduhoplovne divizije iz redova Snaga za trenutni odgovor (IRF).
 
Ministar odbrane je precizirao da će dodatne trupe is redova IRF biti angažovane u narednim danima, preneo je Rojters.
 
Osoblje američke ambasade u Bagdadu je bezbedno i nije bilo proboja u objekat, gde su demonstranti i borci milicije zbog američkih vazdušnih napada na Irak organizovali nasilni protest, saopštio je Stejt department. 
 
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će smatrati Iran odgovornim za poginule u napadima na bilo koje američko postrojenje, javlja Rojters.
 
"Iran će biti smatran odgovornim za izgubljene živote ili štetu nanetu bilo kom našem postrojenju. Platiće veoma veliku cenu. Ovo nije upozorenje, ovo je pretnja. Srećna Nova godina", objavio je Tramp na Tviteru.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: