Amerikanci odložili vojnu paradu

Svetske vesti - Petak 17.08.2018 - 08:43

Zvaničnici Pentagona odgodili su za 2019. godinu planiranu vojnu paradu povodom Dana veterana na ulicama glavnog grada SAD Vašingtona.

Parada odložena za najmanje godinu dana FOTO: Getty images Parada odložena za najmanje godinu dana FOTO: Getty images
Parada je bila planirana da bi se obeležila stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata i da bi se odala počast veteranima. 
 
Zvaničnici američkog Ministarstva odbrane sada kažu da je parada odgođena najmanje za godinu dana, prenosi Rse, pozivajući se na BBC.
 
Prema provizornim podacima koji su objavljeni juče, organizovanje ovakvog događaja koštalo bi oko 90 miliona dolara, odnosno tri puta više od prvobitne procene. 
 
Američki predsednik Donald Tramp zatražio je da parada bude održana nakon što je video događaj u Francuskoj povodom Dana Bastilje 2017. godine. On je rekao da želi da ta ceremonija bude „nadmašena“.
 
Portparol Pentagona pukovnik Rob Mening saopštio je da su se Ministarstvo odbrane i Bela kuća „dogovorili da razmotre mogućnosti za 2019. godinu“. 
 
Direktor budžeta parade objavio je procenu da bi ona koštala od 10 do 30 miliona dolara kada je Bela kuća uputila zahtev u februaru. 
 
Zvaničnici sada procenjuju da bi vojni defile koštao 92 miliona dolara.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: