Angela priznala: Nama je ovo izmaklo kontroli

Svetske vesti - Utorak 26.01.2021 - 12:49

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je situacija u toj zemlji, u borbi protiv koronavirusa, vlastima izmakla kontroli.

"Moraćemo drugačije da se otvaramo" FOTO: Reuters
Prema pisanju dnevnika "Bild", ona je, na video-konferenciji sa šefovima frakcija CDU/CSU kako u Bundestagu, tako i pokrajinskim skupštinama, otvoreno govorila o neuspehu vlasti.
 
"Nama je stvar izmakla kontroli", citira list kancelarku.
 
Ona je istakla da se broj novoobolelih mora smanjiti na 50 na 100.000 stanovnika, a konstatuje da se sada svi raduju kada je ispod 200.
 
Merkelova je priznala i neuspeh vlasti, rekavši da zdravstvene službe nemaju sposobnost da prate kontakte obolelih.
 
Kancelarki je posebno važno da putovanja oteža ili sasvim zabrani. "Sto puta sam postavila pitanje zašto ne možemo da zabranimo putovanja", rekla je ona.
 
Dodala je da stalno dobija odgovor da je Nemačka slobodna zemlja, da je moguće ograničiti radijus kretanja, ali da je teško zabraniti putovanje u svet.
 
Merkelova želi da putovanja učini neatraktivnim i neprijatnim oštrim režimom ulaska u zemlju.
 
Što se "otključavanja" tiče, kaže da trenutno ne može da se govori o tome. "Moraćemo drugačije da se otvaramo nego što je odlučeno - prvo obdaništa i škole, onda radnje i restorane", objasnila je nemačka kancelarka.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: