Bajden potpisao zakon o privremenom finasiranju, izbegnuta blokada vlade SAD

Svetske vesti - Petak 01.10.2021 - 11:21

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra koji je Kongres prethodno usvojio, čime je izbegnuto delimično zatvaranje federalnih institucija i nastavljeno finansiranje vlade.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
U saopštenju izdatom nakon što je predsednik SAD Džozef bajden potpisao zakon navodi se da postoji još mnogo toga što treba učiniti.
 
"Usvajanje ovog zakona nas podseća da je saradnja dve stranke moguća i daje nam vreme da usvojimo dugoročno finansiranje kako bi naša vlada funkcionisala i radila za američki narod", navodi se u Bajdenovom saopštenju.
 
Američki Senat usvojio je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra, da bi se izbeglo delimično zatvaranje federalnih institucija. Predlog je najpre odobren u Senatu sa 65 glasova za i 35 protv, a zatim i u Predstavničkom domu gde je imao podršku 254 člana, dok je 175 bilo protiv.
 
"Osim nesmetanog rada vlade, usvajanjem ove rezolucije obezbediće se kontinuirana pomoć veteranima i socijalno ugroženima, zdravstvenom sistemu i obrazovnim institucijama.To su najvažnije stvari kojima moramo da posvetimo pažnju kako bi obezbedili stabilno i prosperitetno društvo", rekla je Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelozi.
 
Podele unutar Demokratske stranke ugrozile su planove predsednika Bajdena o ulaganjima u infrastrukturu, proširivanje obima socijalnih usluga u borbi protivklimatskih promena.
 
Demokrate nisu složne ni kada je reč o obimnom paketu mera pomoći vrednom 3 hiljade 500 milijardi dolara kojim bi se obezbedilo porodično odsustvo,medicinska nega za starije osobe i veća podrška deci.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: