Bajden povećava izglede za pobedu na predsedničkim izorima

Svetske vesti - Nedelja 26.07.2020 - 13:27

Gotovo sve ozbiljnije ankete u SAD pokazuju da predsednički kandidat Demokratske stranke Džo Bajden gotovo iz dana u dan povećava svoje izglede za pobedu.

Korona virus najvažnije pitanje za SAD FOTO: Getty Images Korona virus najvažnije pitanje za SAD FOTO: Getty Images
Samo 100 dana uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD rezultati anketa pokazuju da 29 odsto ispitanika smatra da je korona virus najvažnije pitanje s kojim se suočavaju SAD, dok gotovo upola manje anketiranih smatra da je najvažnije nacionalno pitanje ekonomija.
 
Činjenica su Amerikanci percipirali korona virus, a ne ekonomiju kao najvažnije nacionalno pitanje, ukazuje da je predsednik Tramp, u ovom trenutku, suočen sa ozbiljnim problemom.
 
Ipak, analitičari smatraju da bi Trampove šanse za pobedu ponovo mogle da se poboljšaju ukoliko bi se poboljšala i epidemiološka situacija u zemlji.
 
"U ovom trenutku, radije biste da budete Džo Bajden nego Donald Tramp, ali izborna trka je ipak još daleko od završene", zaključuje CNN.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: