"Biće opasno" - Nemačka se priprema za dolazeću oluju

Svetske vesti - Subota 08.02.2020 - 13:01

Nemačka se priprema za dolazeću oluju Sabine koja bi, prema prognozi, trebalo da pogodi zapadni i severni deo zemlje u noći izmedju nedelje i ponedeljka.

Računaju s Računaju s "kolapsom" saobraćaja FOTO: Free Images
"Biće opasno, posebno u noći s nedelje na ponedjeljak, kada bi se oluja mogla pretvoriti u orkan s naletima vetra preko 120 km/h", rekao je Andreas Fridrih iz Nemačke meteorološke službe.
 
On je objasnio da će se Sabine kretati od severozapada prema jugoistoku, s tim da će najžešće biti pogođeni predeli oko reke Rajne. Na planinama bi vetar mogao dostigne brzinu i do 175 km/h.
 
Meteorolozi upozoravaju da bi vetar mogao čupati stabla i nositi crepove sa krovova.
 
"Svi predmeti koji se nalaze na otvorenom bi trebalo da budu pričvršćeni", preporučuje Fridrih.
 
Saobraćajne službe računaju s "ogromnim poteškoćama" i s "kolapsom" saobraćaja, a Nemačke železnice građanima preporučuju da planirana putovanja odlože do posle utorka.
 
Putnici koji su već kupili karte mogu ih vratiti uz povrat novca ili zameniti, prenosi Hina.
 
Vlada najmnogoljudnije nemačke savezne pokrajine Severne Rajne-Vestfalije preporučila je školama da u ponedeljak ne održavaju nastavu.
 
Grad Hamburg je uveo posebne mere opreza od poplava koje bi mogli da prouzrokuju talasi plime nošeni vetrom.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: