Bil Gejts zatečen brojem ludačkih i zlonamernih teorija zavere na društvenim mrežama

Svetske vesti - Sreda 27.01.2021 - 11:54

Filantrop i koosnivač kompanije Majkrosoft, Bil Gejts, izjavio je da je zatečen brojem, kako kaže, "ludačkih i zlonamernih" teorija zavere o njemu koje se šire na društvenim mrežama u vreme trajanja pandemije korona virusa.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
U današnjem intervjuu Rojtersu, Gejts je izjavio da bi voleo da razmotri šta je zapravo iza takvih optužbi i konstatovao da se iza milionskih objava na društvenim mrežama protiv njega i američkog infektologa Entonija Faučija tokom trajanja pandemije, prema svemu sudeći, krije strah od zaraze u kombinaciji sa ekspanzijom društvenih mreža.
 
"Ko bi mogao da pomisli da će dr Fauči biti meta takvih, zaista zlonamernih teorija. Veoma sam iznenađen i nadam se da će to prestati", rekao je Gejts.
 
Među brojnim teorijama zavere na račun Gejtsa i dr Faučija najzastupljenija je ona da je pandemija namerno izazvana kako bi se uspostavila kontrola nad stanovništvom i izvukao finansijski profit, a da vakcina treba da posluži da se ljudima ubizga mikro čip za nadzor i kontrolu kretanja.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: