Bil Klinton u bolnici, ali ne zbog korona virusa

Svetske vesti - Petak 15.10.2021 - 11:27

Bivši američki predsednik Bil Klinton smešten je u bolnicu u Kaliforniji zbog lečenja, ali nije u pitanju zaraza korona virusom.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Zdravstveno stanje sedamedesetpetogodišnjeg Klintona se popravlja i on je dobro raspoložen, rekao je Anhel Urenja, portparol bolnice Irvajn u Orindžu u Kaliforniji.
 
Iako još nije jasno zbog čega je nekadašnji prvi čovek Amerike morao da bude hospitalizovan, poznato je da od ranije ima problema sa srčanim bolestima.
 
On je 2004. podvrgnut četvorostrukoj bajpas operaciji srca, a šest godina kasnije su mu ugrađena i da stenta.
 
Američka televizija CNN objavila je da je Klinton razgovorao sa porodicom i sa zdravstvenim osobljem i da se nekoliko puta prošetao u bolnici.
 
U saopštenju njegovih lekara navodi se da je Klinton dobio antibiotike i tečnosti.
 
Dodaje se i da će Klinton biti zadržan u bolnici kako bi lekari mogli „konstantno da prate njegovo zdravstveno stanje.“
 
„Posle dva dana lečenja, broj belih krvnih zrnaca u njegovom ogranizmi opada i on dobro reaguje na antibiotike.“
 
Doktori u bolnici Irvajn su u stalnom kontaku sa Klintonovim lekarskim timom u Njujorku, kao i sa kardiologom i procenjuju da bi on trebalo brzo da bude pušten kući.
 
Bil Klinton je funkciju predsednika Sjedinjenih Američkih Država obavljao u dva mandata, u periodu od 1993. do 2001. godine.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: