Borelj: Agresija protiv Ukrajine skupo bi koštala Rusiju

Svetske vesti - Ponedeljak 13.12.2021 - 12:36

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj upozorio je Moskvu da ne preduzima korake protiv ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Borelj je, dolazeći na sastanak Saveta ministra spoljnih poslova EU, najavio da će se u svetlu "nagomilavanja ruske vojske" na granici sa Ukrajinom razgovarati o "merama odvraćanja" i "izbegavanja krize", i poslao je jasnu poruku Moskvi.
 
"U svakom slučaju poslaćemo jasan signal da će bilo kakva agresija protiv Ukrajine, ukoliko je bude, skupo koštati Rusiju. U ovom trenutku mi se trudimo najbolje što možemo da to izbegnemo", poručio je Borelj.
 
Šef diplomatije EU je najavio da se na današnjem sastanku Saveta EU neće donositi odluka o mogućim novim sankcijama Rusiji, ali je dodao da EU, u koordinaciji sa SAD i Velikom Britanijom, razmatra tu mogućnost.
 
Istovremeno, Borelj nije želeo da spekuliše o mogućoj odluci EU o bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Kini. 
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: