Cunami u Indoneziji, poginulo više od 200 ljudi

Svetske vesti - Nedelja 23.12.2018 - 13:31

U cunamiju koji je u subotu pogodio Indoneziju poginulo je najmanje 220 osoba, a 843 je povređeno, saopštile su vlasti te zemlje novi bilans.

Cunami je odneo stotine zgrada FOTO: AP Cunami je odneo stotine zgrada FOTO: AP
Cunami je odneo stotine zgrada, uključujući hotele, a veliki broj ljudi stradao je kada je voda poplavila plažu na kojoj se održavao koncert, navode zvaničnici i svedoci.
 
Naučnici navode da je cunami najverovatnije izazvala erupcija vulkanskog ostrva Anak Krakatau, nastalog iz obližnjeg vulkana Krakatau, i dodaju da su cunamiju doprineli plimski talasi nastali usled punog meseca, navodi Asošiejted pres.
 
Broj stradalih u cunamiju koji se dogodio u subotu u 21.27 po lokalnom vremenu mogao bi da raste pošto spasioci nisu stigli do svih zahvaćenih oblasti, saopštila je indonežanska agencija za upravljanje prirodnim katastrofama.
 
Najteže pogođena oblast je region Pandeglang na ostrvu Java, koji između ostalog obuhvata nacionalni park Ujung Kulon i brojne popularne plaže.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: