Da li će "božićni poklon" biti lansiran? SAD pomno prate

Svetske vesti - Petak 20.12.2019 - 12:02

Vašington -- SAD pomno prate Severnu Koreju i znake mogućeg lansiranja rakete ili nuklearne probe u narednim danima. Pjongjang je to ranije najavio kao "bozićno iznenađenje"

Lansiranje bi bio udarac za Trampa FOTO: AP Lansiranje bi bio udarac za Trampa FOTO: AP
Značajnije lansiranje ili testiranje u Severnoj Koreji označilo bi kraj samoproglašenog severnokorejskog moratorijuma i podiglo tenzije u regionu.
 
Takođe bi predstavljalo i veliki udarac jednoj od glavnih spoljnopolitičkih inicijativa administracije Donalda Trampa, odnosno pokušaju da se Severna Koreja vrati pregovorima kako bi se eliminisali njeno nuklearno oružje i rakete, prenosi AP.
 
Početkom decembra severnokorejski zvaničnici su upozorili na mogući "božićni poklon" navodeći da Trampovoj administraciji ističe vreme za spasavanje nuklearnih pregovora i da od Vašingtona zavisi da izabere kakav "božićni poklon" želi da dobije od Pjongjanga.
 
Ministar odbrane SAD Mark Esper ranije ove nedelje rekao je da je Vašington čuo priču o mogućem testu oko Božića, a na to je upozorio i specijalni izaslanik Stiven Bigan.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: