Danas najviše zaraženih u jednom danu od početka epidemije

Svetske vesti - Četvrtak 21.05.2020 - 12:43

U poslednja 24 sata registrovano je više od 106.000 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je rekordan broj novoobolelih u jednom danu od početka pandemije, izjavio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejsus.

Zbeleženo 106.000 novih slučajeva zaraze korona virusom FOTO: Depositphotos Zbeleženo 106.000 novih slučajeva zaraze korona virusom FOTO: Depositphotos
„Za poslednja 24 sata na svetu je zabeleženo 106.000 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći dnevni porast zaraženih od početka pandemije”, rekao je generalni direktor SZO i i naveo su skoro dve trećine tih slučajeva registrovane u četiri zemlje.
 
Tedros je istakao da je pred nama još dug put do kraja pandemije, prenosi Tanjug.
 
Prema najnovijim podacima sajta „Vorldometer”, u svetu je više od pet miliona ljudi zaraženo, a preminulo 326.000. U potpunosti se oporavilo skoro dva miliona obolelih.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: