Danilov: Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Svetske vesti - Sreda 26.02.2020 - 11:25

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev neće krenuti u "vojni povratak" Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom.

Ostaje im duplomatski put FOTO: Thinkstock Ostaje im duplomatski put FOTO: Thinkstock
Aleksej Danilov je u intervjuu za radio Novo vreme izjavio da bi "možda i uzeli teritorije Krima kad bi imali mogućnost".
 
"Mi shvatamo da bi to mogle biti ogromne žrtve, pre svega među civilnim stanovništvom. Ne možemo ići tim putem, ostaje diplomatski put koji razrađujemo", rekao je Danilov, prenosi Sputnjik.
 
Dodao je da u savremenom svetu, kada postoji takvo naoružanje, broj žrtava eksponencijalno raste.
 
Prema njegovim rečima, "bez obzira koliko je svojevremeno bilo okupacija baltičkih zemalja i drugih, oni se vraćaju u trenutak kada bi se trebalo da se vrate" i dodao da će se Krim "definitivno vratiti u Ukrajinu".
 
Danilov je ranije rekao da se Kijev "vrlo snažno" priprema za ofanzivu Rusije velikih razmera i da će ukrajinske vlasti znati šta u tom slučaju treba da urade.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: