Delegati Rusije i Ukrajine započeli pregovore

Svetske vesti - Utorak 29.03.2022 - 12:20

ISTANBUL – Nova runda pregovora predstavnika Moskve i Kijeva počela je u Istanbulu, ali je zatvorena za medije, javljaju RIA Novosti pozivajući se na neimenovani diplomatski izvor.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
I ruska agencija TAS S prenosi da je diplomatski izvor rekao da su ruski i ukrajinski delegati počeli razgovore u Palati Dolmabahče, a pre početka pregovora održan je sastanak šefova delegacija Rusije i Ukrajine Vladimira Medinskog i Davida Arahamija
 
Savetnik ukrajinskog premijera Mihail Podoljak objavio je na Tviteru da dve delegacije razgovaraju o temeljnim odredbama pregovarackog procesa.
 
„Delegacije paralelno rade na čitavom spektru spornih pitanja”, naveo je.
 
Ranije danas pregovaračima se obratio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je rekao da bi napredak u pregovorima otvorio put za sastanak predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog i poručio da je došlo vreme da razgovori daju konkretne rezultate, prenosi Tanjug.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: