Delovi “boinga 777” otpadali iznad Denvera FOTO, VIDEO

Svetske vesti - Ponedeljak 22.02.2021 - 12:40

Amerika je najavila dodatne inspekcije aviona "boing 777" s istim tipom motora koji je zbog kvara u subotu doveo do raspadanja aviona iznad Denvera, a Japan je obustavio njihovu upotrebu dok razmatra koje mere treba preduzeti.

Nije bilo povređenih FOTO:Profimedia Nije bilo povređenih FOTO:Profimedia
Federalna administracija za avijaciju, (FAA) najavila je dodatne preglede aviona Boing 777 s motorima Pratt & Whitney 4000, nakon što je avionu United Airlinesa u subotu otkazao desni motor zbog, delovi krenuli da otpadaju.
 
Avion sa 231 putnikom i 10 članova posade bio je primoran da se vrati na aerodrom u Denveru. Nije bilo povređenih.
 
Na slikama koje je policija objavila videli su se ostaci aviona razbacanio po okolini, a snimci pokazuju kako gori motor, avion obavijen crnim dimom…
 
“Boeing Co” se u nedelju oglasio i preporučio avio prevoznicima obustavljanje rada 69 aviona “boing 777” koji su trenutno u upotrebi po svetu (kao i 59 koji stoje u skladištu) sve dok se ne utvrdi odgovarajući protokol inspekcije.
 
 
United Airlines je juče rekao da će dobrovoljno i privremeno ukloniti svoja 24 aktivna aviona tog tipa iz svog rasporeda.
 
United je inače jedina američka kompanija koja koristi te avione, prema FAA, a ima ih još u Japanu i Južnoj Koreji.
 
 
Kao odgovor na incident, Japan je svojim avio kompanijama zabranio, a zatražio je i od svih prevoznika koji koriste „boing 777“ sa istim motorom da izbegavaju njegov vazdušni prostor, preneo je BBC.
 
FAA će održati sastanak sa „Boingom“ i predstavnicima kompanije koja je napravila motor.
 
Za sada je utvrđeno da su se polomile dve lopatice unutar motora i da je bilo oštećenja i na drugima. Glavni deo trupa aviona pretrpeo je manju štetu.
 

Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: