Drama na Haitiju: 4 atentatora ubijena, borba još traje

Svetske vesti - Četvrtak 08.07.2021 - 11:11

Četiri osobe osumnjičene za ubistvo predsednika Haitija Žovanela Moiza ubijene su u obračunu sa snagama bezbednosti.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Dve osobe su uhapšene, dok se snage bezbednosti još uvek se bore sa nekoliko preostalih osumnjičenih u glavnom gradu države Port-o-Prensu, prenosi BBC.
 
„Četvorica osumnjčenih su ubijeni, a dvojica su uhapšeni. Tri policajca koji su uzeti kao taoci su oslobođeni“, rekao je novinarima jedan policijski zvaničnik.
 
On je objasnio da su osumnjičeni locirani i opkoljeni nakon što su napustili mesto zločina. Od tada se vodi borba policije sa njima, a oni će prema rečima policijskog zvaničnika, biti ubijeni ili zarobljeni.
 
Predsednika Moiza ubili su nepoznati napadači prošle noći u njegovoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga Martin Mari Etijen Džozef, koja je takođe ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Majami.
 
Premijer Haitija Klod Žozef pozvao je na smirivanje situacije, a u zemlji je proglašeno vanredno stanje.
 
Reakcije na dramatičnu situaciju na Haitiju stižu iz celog sveta. Sjedinjene Američke Države napad u kojem je ubijen predsednik ocenile su kao „tragičan“, a predsednik Džo Bajden biće obavešten o atentatu, saopštila je Bela kuća. Britanski premijer Boris Džonson izjavio je juče da je atentat na predsednika Haitija gnusan čin i apelovao je na smirenost u karipskoj naciji.
 

 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: