Džonson brani NATO: Svi za jednog, jedan za sve

Svetske vesti - Sreda 04.12.2019 - 13:33

London -- Lideri NATO pokušali su da ublaže nesuglasice, ističući da ostaju ujedinjeni što se tiče bezbednosnih pitanja i odlučni da brane jedni druge uprkos razmiricama.

Lideri NATO pokušali su da ublaže nesuglasice FOTO: EPA/EFE Lideri NATO pokušali su da ublaže nesuglasice FOTO: EPA/EFE
Takav stav preneo je i britanski premijer Boris Džonson dolazeći na samit NATO koji se održava luksuznom hotelu u Votfordu, nadomak Londona.
 
"Jasno je da je veoma važno da alijansa ostane zajedno jer je mnogo više toga što nas ujedinjuje nego razdvaja", rekao je Džonson.
 
Džonson je istakao da je NATO uspešan zbog "veoma jednostavnog koncepta... Suština je u obećanju da ćemo stati u odbranu jedni drugih - svi za jednog, jedan za sve", preneo je AP.
 
Kako se navodi, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan se nije obratio okupljenim novinarima.
 
 
Lideri 29 članica te transatlanske organizacije sastaju se na poludnevnom zasedanju.
 
Oni bi trebalo da objave deklaraciju kojom se naglašava njihova posvećenost NATO u vreme kada se obeležava 70-ogodišnjica Alijanse i pokažu da se NATO prilagođava modernim pretnjama i potencijalno novim protivnicima poput Kine.
 
Tramp i francuski predsednik Emanuel Makron sukobili su se u utorak zbog kritika Makrona NATO.
 
Makron je rekao da NATO-u treba poziv na buđenje i požalio se na nedostatak liderstva SAD.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: