Džonson: Novi referendum o Bregzitu izazvao bi bes Britanaca

Svetske vesti - Nedelja 03.03.2019 - 14:59

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson izjavio je danas da bi novi referendum o Bregzitu izazvao "bes" među Britancima.

"Novi referendum je nemoguć" FOTO: Reuters
"Mislim da je to nemoguće", rekao je DŽonson na konferenciji za novinare u NJu Delhiju odgovarajući na pitanje o pozivima na novi referendum.
 
On kaže da je kampanja za referendum 2016. godine bila "jako oštra i da je duboko podelila zemlju, te da bi drugi referendum imao jednake učinke.
 
Džonson je prošle godine napustio Vladu Tereze Mej u znak protesta zbog nacrta sporazuma sa EU, kojim se predviđa ostanak Velike Britanije u carinskoj uniji putem takozvanog "bekstopa" dok ne bude rešeno pitanje granice Irske i Severne Irske.
 
Na osnovu "bekstopa" Severna Irska bi, za razliku od drugih delova Velike Britanije, nastavila da poštuje određena pravila EU, koja se najviše odnose na određene standarde za hranu i drugu robu.
 
Mejova je ranije izjavila da će poslanici britanskog parlamenta, ukoliko 12. marta ponovo odbace njen sporazum o izlasku iz EU, onda morati da glasaju o tome da ona od EU zatraži odgađanje Bregzita.
 
London bi 29. marta trebalo da izađe iz EU.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: