Erdogan: Nećemo posustati, nastavljamo kupovinu ruskih S-400

Svetske vesti - Subota 25.09.2021 - 14:58

Turska namerava da nastavi da od Rusije kupuje protivvazduhoplovne raketne sisteme S-400 uprkos svim upozorenjima koje stižu od strane Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za televiziju "Si-Bi-Es“.

FOTO: EPA FOTO: EPA
 - Ubuduće niko neće smeti da se meša u to kakve sisteme ćemo mi kupovati, od koje zemlje i na kakvom nivou. Niko. Jedino mi imamo pravo da donosimo takve odluke - naglasio je on.
 
Upitan da li to znači da će Ankara nastaviti da kupuje rusko naoružanje, Erdogan je odgovorio:  - Naravno, naravno, da.
 
Prethodno je šef ruskog odbrambenog koncerna "Rosoboroneksport“ Aleksandar Mihejev rekao da će do kraja godine biti potpisan još jedan dopunski ugovor sa Turskom po pitanju izvoza sistema S-400.
 
Podsetimo, Amerika je u više navrata upozoravala Tursku da bi mogla da se suoči sa ozbiljnim sankcijama ukoliko realizuje kupovinu sistema S-400 od Rusije.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: