EU osniva "policiju" za suzbijanje pranja novca

Svetske vesti - Nedelja 03.11.2019 - 12:37

BRISEL - Evropska unija će formirati centralno telo za suzbijanje aktivnosti pranja novca pošto je niz skandala sa visokim profilom ukazalo na slabosti Evrope u sprečavanju protoka prljavog novca kroz njene banke.

EU pogodilo nekoliko skandala sa prljavim novcem FOTO: Free Images EU pogodilo nekoliko skandala sa prljavim novcem FOTO: Free Images
Očekuje se da će ministri finansija službeno ovlastiti Evropsku komisiju da da preporuke za novo "nezavisno izvršno telo sa direktnim ovlašćenjima", navodi se u nacrtu koji bi trebalo da bude odobren na sastanku u decembru.
 
Misija ovog tela je da bude policijska finansijska institucija u skladu sa pravilima EU o dubinskoj proveri kupaca i drugim garancijama.
 
Francuska i Holandija su najglasnije u zagovaranju formiranja tog novog tela kako bi se izbegle nove krize.
 
Evropu je pogodilo nekoliko skandala od kojih je najveće otkriveno pranje ruskog novca preko Danske banke u iznosu od 30 milijardi evra.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: