Filipini: Broj mrtvih od tajfuna blizu 100

Svetske vesti - Nedelja 19.12.2021 - 14:02

Najmanje 99 osoba poginulo je u centralnoj filipinskoj provinciji Bohol, nakon što je snažan tajfun Rai udario u tu ostrvsku državu.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Guverner lokalne provincije Artur Jap rekao je da se procenjuje da je broj mrtvih blizu 100, javlja AP.
 
Guverner je dodao da se 10 osoba vode kao nestale, dok je 13 ljudi povređeno. 
 
 Rojters prenosi da, prema Državnoj agenciji za prirodne katastrofe, zvaničan broj mrtvih je i dalje 31, ali još nisu uključeni ažurirani podaci iz Bohola.
 
Na pitanje da li su svesni žrtava u Boholu, iz Agencije su naveli da su operacije u toku i tek treba da prime izveštaj od provincijskih vlasti.
 
Više od 18.000 pripadnika vojske, policije, obalske straže i vatrogasaca pridružiće se naporima potrage i spasavanja u najteže pogođenim regionima, rekao je portparol Državne agencije za prirodne katastrofe, Mark Timbal.
 
Naučnici već dugo upozoravaju da tajfuni postaju sve snažniji zbog globalnog zagrevanja i klimatskih promena koje izaziva čovek.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: