Grci šalju pojačanje na granicu prema Turskoj

Svetske vesti - Nedelja 01.03.2020 - 01:39

Grčka vlada i danas šalje dodatne policijske snage u region Evros s ciljem da pojača kontrolu granica s Turskom, gde raste broj izbeglica koje žele da pređu u Grčku.

Migranti na granici između Turske i Grčke FOTO: AP Migranti na granici između Turske i Grčke FOTO: AP
Vojne patrole od juče nadziru obalu pogranične reke.
 
Snage bezbednosti su prošle sprečile nekoliko grupa izbeglica da ilegalno pređu grčku granicu, ali bez obzira na pojačani nadzor i kontrolu, jutros rano su otkriveni „ilegalci” koja su uspeli da se domognu grčke teritorije.
 
Agencija ANA izveštava da je primećeno da se stotine ljudi približava pograničnom pojasu sa turske strane, ali gotovi svi se preusmeravaju na lokacije ograđene bodljikavom žicom koje čuvaju turske snage bezbednosti, prenosi Tanjug.
 
Tokom noći granicu nadziru jedinice Fronteksa, a grčki vojni i policijski helikopteri skeniraju ceo region termalnim kamerama uz podršku Obalske straže.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: