Grenel: Lideri Srbije i Kosova u Beloj kući 2. septembra

Svetske vesti - Petak 14.08.2020 - 12:33

Lideri Srbije i Kosova sastaće se 2. septembra u Beloj kući da pregovaraju, saopštio je danas specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

"Srbija nije u poziciji da odbija razgovore" FOTO: EPA
„Srećni smo što možemo da najavimo da će se lideri Kosova i Srbije sastati u Beloj kući da pregovaraju 2. septembra”, napisao je Grenel na svom Tviter nalogu.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle najave sastanka u Beloj kući da Srbija nije u poziciji da odbija razgovore.
 
U Beloj kući u Vašingtonu je 27. juna trebalo da se sastanu predsednik Kosova Hašim Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz posredstvo Grenela.
 
Tači je odlazak u Vašington otkazao posle objavljivanja predloga optužnice protiv njega. Hoti je tada potvrdio da će ga zameniti, ali je zatim promenio odluku.
 
Grenel je tada odložio sastanak.
 
„Hvala, predsedniče vlade Hoti. Razumemo vašu odluku i nadamo se skorom zakazivanju novog sastanka”, napisao je tada izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa.
 
Dijalog Beograda i Prištine obnovljen je u julu, posle 20 meseci zastoja.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti sastali su se u Briselu 16. jula, uz posredstvo specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: