Gruevski nestao, Makedonija raspisala poternicu

Svetske vesti - Utorak 13.11.2018 - 10:38

Po nalogu Krivičnog suda u Skoplju bivši premijer Makedonije treba da bude priveden na robiju

Grueski treba da bude priveden na robiju FOTO: EPA Grueski treba da bude priveden na robiju FOTO: EPA
Za Nikolom Gruevskim u ponedeljak posle podne je po nalogu Krivičnog suda u Skoplju raspisana poternica, otkako je istekao rok za javljanje na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora po presudi u slučaju „Tenk
 
- Osnovni sud Skoplje 1 izdao je naredbu za privođenje pomenutog lica 12. novembra 2018. godine u 16.30 časova je dostavio MUP i zatražio izdavanje poternice, saopšteno je u Skoplju.
 
U petak su u tri navrata sudski kuriri neuspešno pokušavali Gruevskom da uruče odluku suda za izvršenje sankcija. Sudija za izvršenje sankcija, kako se saopšteno, zato može da preduzme dodatne mere saglasno Zakonu o izvršavanju sankcija.
 
Gruevski koji je aktuelni poslanik u Sobranju, bivši premijer Vlade Makedonije i prethodni lider najveće makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE, pravosnažno je osuđen na dve godine robije zbog zloupotrebe funkcije 2012. prilikom kupovine luksuznog automobila marke "mercedes" vrednog oko 600.000 evra u predmetu "Tenk“ po optužnici Specijalnog javnog tužilaštva (SJO) u Skoplju.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: