Gruško: NATO zna šta Rusija može da preduzme

Svetske vesti - Utorak 18.01.2022 - 13:38

MOSKVA - NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama, ukazao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

FOTO: Thinkstock FOTO: Thinkstock
U intervjuu za dnevnik "Komersant" Gruško je ponovio da Rusija nikome ne preti.
 
"Naša pozicija je apsolutno jasna i predvidljiva i mi smo to nedvosmisleno artikulisali. Sada čekamo na isti takav iskren odgovor. Ne prikrivamo mogućnosti koje su nam na raspolaganju i ponašamo se veoma transparentno", rekao je Gruško, prenosi TASS.
 
On je ponovio stav Moskve da se konačna odluka donese tek nakon što SAD pošalju svoj "odgovor u pisanoj formi".
 
"Onda ćemo i mi doneti svoju odluku", poručio je.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je u intervjuu za CNN rekao da NATO nije nikakav "golub mira" i ponovio da Rusija želi kompromisno rešenje koje će biti utemeljeno na zahtevima Moskve.
 
On je istakao da Rusija ima pravo na sopstvene odluke o raspoređivanju oružja na svojoj teritoriji, ali prema oceni CNN, isto to ne želi da dopusti Ukrajini.
 
U prethodnom razgovoru sa novinarom TASS o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je predočio da se ne sme zaboraviti na suverenitet ovih država Latinske Amerike.
 
"Što se tiče Latinske Amerike, svi moramo da budemo svesni i ne smemo da zaboravimo da postoje suverene države", poručio je portparol Kremlja.
 
Volodin: NATO nastoji da okupira Ukrajinu
 
Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin ocenio je danas da NATO nastoji da okupira Ukrajinu i da su u toku informativne pripreme za napredovanje snaga na ukrajinsku teritoriju.
 
Volodin je na otvaranju prolećnog zasedanja Državne dume rekao da poslednjih meseci oko Ukrajine vlada histerija i da kongresmeni i predstavnici Stejt departmenta plaše ceo svet navodnom predstojećom „ruskom invazijom“, prenosi RIA Novosti.
 
"Očigledno je da Vašington pokušava da opravda svoje širenje i napredovanje NATO trupa ka ruskim granicama", dodao je Volodin.
 
Prema njegovim rečima, sve to se može smatrati informativnom pripremom za napredovanje NATO-a na ukrajinsku teritoriju.
 
"Njihovi instruktori, savetnici su već tamo. Sada razmišljaju kako da opravdaju uvođenje trupa", rekao je Volodin.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: