I drugo primirje ostalo samo na papiru, nastavljeni sukobi u Nagorno-Karabahu

Svetske vesti - Nedelja 18.10.2020 - 12:41

I pored proglašenja prekida vatre, azerbejdžanska vojska jutros je započela ofanzivu na južnom pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu, saopštila je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

Poginulo još 40 vojnika FOTO: EPA Poginulo još 40 vojnika FOTO: EPA
Prethodno su ministarstva odbrane Azerbejdžana i Jermenije razmenila optužbe za granatiranje i kršenje novog primirja, koje je stupilo na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.
 
Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su jermenske oružane snage grubo prekršile novi prekid vatre otvaranjem artiljerijske vatre na azerbejdžanske položaje na liniji dodira u Karabahu.
 
S druge strane, jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Azerbejdžan prekršio prekid vatre, prenosi agencija RIA Novosti.
 
Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu novi sporazum o humanitarnom prekidu vatre u nagorno Karabahu, koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu. 
 
Ministarstvo odbrane regiona Nagorno-Karabah je u nedelju saopštilo da je poginulo još 40 vojnika, čime se ukupan broj nastradalih na toj strani povećao na 673.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: