Istraga FBI o tome da li je Tramp radio u korist RUSIJE

Svetske vesti - Subota 12.01.2019 - 13:22

Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu o tome da li je predsednik SAD Donald Tramp radio u korist Rusije, piše dnevnik "Njujork tajms".

Da li je Tramp svesno ili nesvesno radio za Moskvu? FOTO: Reuters Da li je Tramp svesno ili nesvesno radio za Moskvu? FOTO: Reuters
List navodi da je istraga, koja je kontraobaveštajna i krivična, pokrenuta nakon što je Tramp u maju 2017. godine otpustio direktora FBI Džejmsa Komija.
 
"Njujork tajms" piše da se kontraobaveštajni aspekt istrage bavi utvrđivanjem da li je Tramp svesno ili nesvesno radio za Moskvu i da li je predstavljao pretnju po nacionalnu bezbednost.
 
Krivični deo istrage u vezi je sa otpuštanjem Komija.
 
List napominje da je FBI prvi put posumnjao u Trampovu povezanost sa Rusijom tokom predsedničke kampanje 2016. godine, ali da je istraga pokrenuta tek nakon otpuštanja Komija.
 
Specijalni američki tužilac Robert Miler vodi istragu o mogućem mešanju Rusije u Trampovu kampanju, sa ciljem vršenja uticaja na predsedničke izbore u SAD 2016. godine, kao i o tome da li je američki predsednik podrivao pravdu ometanjem istrage.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: