Iz olupina aviona koji se srušio pri poletanju IZVUČENA BEBA (VIDEO)

Svetske vesti - Petak 27.12.2019 - 12:05

Iz aviona koji se jutros srušio u Kazahstanu, u kojem je prema najnovijim informacijama poginulo 12 osoba, spasioci su izvukli bebu.

Poginulo najamanje 12 osoba FOTO: YouTube printscreen Poginulo najamanje 12 osoba FOTO: YouTube printscreen
Letelica u kojoj je bilo 93 putnika i pet članova posade srušila se pri poletanju. Spasioci su aviona izvukli preživele, od kojih su pojedini bili zaglavljeni ispod olupina.
 
Na snimcima spasavanja vidi se uniformisani muškarac kako trči kroz sneg, držeći u svom naručju bebu obučenu u belu odeću. Muškarac je trčao prema Hitnoj pomoći kako bi bebi mogli da pruže lekarsku pomoć. Stanje deteta zasad nije poznato.
 
Preživeli navode da se avion pre pada tresao i da se čuo "užasavajući zvuk".
 
- Avion je leteo pod nagibom. Sve je bilo kao u filmu: ljudi su vikali, vrištali i plakali - rekla je jedna preživela putnica za Tengrinjuz, dodajući da je čula "užasavajući zvuk" pre nego što je avion počeo da gubi visinu, prenosi Rojters.
 
Još jedan preživeli, biznismen Aslan Nazaralijev, rekao je za časopis Vremia da je avion počeo da se trese dok je dobijao nadmorsku visinu oko dve minute nakon poletanja.
 
- U nekom smo trenutku počeli da padamo, ne vertikalno, već pod uglom. Izgledalo je kao da je izgubljena kontrola nad avionom - rekao je on.
 
Avion "Foker 100" krenuo je ka prestonici Kazahstana, Nursultanu, kada je izgubio visinu tokom poletanja zbog čega je prvo probio betonsku ogradu pre nego što je udario u zgradu.
 
Kompanija "Bek er", koja je vlasnik letelice koja se srušila, ima flotu od 100 aviona. Komitet Civilne avijacije saopštio je da suspenduju sve letove aviona "Foker 100" dok traje istraga.
 
Avion koji se danas srušio star je 23 godine, pišu domaći mediji. Proizvođač aviona podneo je zahtev za bankrotom 1996. godine, a proizvodnja je stopirana godinu dana kasnije.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: