Izmenjen Ustav - Putin može ponovo da se kandiduje

Svetske vesti - Sreda 11.03.2020 - 14:04

Ruska Državna duma usvojila je izmene Ustava, kojima se Putinu omogućava da se ponovo kandiduje za predsednika nakon isteka aktuelnog mandata 2024. godine.

Vladimir Putin, prvih 20 godina na vlasti FOTO: Getty Images Vladimir Putin, prvih 20 godina na vlasti FOTO: Getty Images
Poslanici donjeg doma ruskog parlamenta su u trećem, poslednjem krugu glasanja, ustavne izmene usvojili sa 383 glasa za i 43 uzdržana, dok se niko nije izjasnio protiv.
 
Kako prenosi Tass, zakonom se takođe proširuju ovlašćenja ruskog parlamenta i Ustavnog suda, zvaničnicima se zabranjuje da imaju stano državljanstvo i dozvole boravka i obezbeđuje se prvenstvo Ustava u ruskom pravnom sistemu.
 
Zakon će biti prosleđen Savetu federacije, gornjem domu ruskog parlamenta, koji će dokument razmatrati kasnije danas.
 
Predlog o ustavnom amandmanu kojim bi se Putinu omogućilo da se ponovo kandiduje na predsedničkim izborima, juče je podnela proslanica vladajuće Ujedinjene Rusije i prva žena u svemiru Valentina Tereškova.
 
Putin (67), koji je na vlasti više od 20 godina, sinoć je podržao predloženi ustavni amandman.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: