Izneverio sam narod: Britanski ministar zdravlja podneo ostavku nakon skandala

Svetske vesti - Nedelja 27.06.2021 - 00:56

Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok (42) podneo je večeras ostavku nakon što je prekršio socijalnu distancu jer je poljubio koleginicu, javio je BiBiSi.

FOTO: AP FOTO: AP
U pismu upućenom premijeru Borisu DŽonsonu, Henkok navodi da "vlada duguje narodu koji se mnogo žrtvovao tokom pandemije".
 
- Moramo biti iskreni sa narodom ako ih izneverimo, kao što sam to ja uradio, kršeći pravila - napisao je Henkok u pismu koje je preneo Rojters.
 
DŽonson je odgovorio da mu je žao što je morao da primi njegovu ostavku.
 
- Trebalo bi da budete izuzetno ponosni na svoju službu kao ministar zdravlja. Zahvalan sam vam na podršci i verujem da je vaš doprinos javnoj službi daleko od gotovog - poručio je DŽonson.
 
Henkok je bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila, podseća Rojters.
 
Ministar zdravlja se u petak izvinio nakon što je list "San" objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog meseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.
 
- Prihvatam da sam prekršio smernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima - rekao je on i dodao da je razočarao ljude i jako žali zbog toga.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: