Izrael gađao Siriju, gorelo nebo iznad Damaska VIDEO

Svetske vesti - Sreda 26.12.2018 - 11:22

Više izraelskih raketa palo je sinoć u blizini Damaska, a većinu njih oborila je sirijska protivvazdušna odbrana, javila je državna TV citirajući vojne izvore.

Tri vojnika su povređena u napadu FOTO: EPA-EFE Tri vojnika su povređena u napadu FOTO: EPA-EFE
Kako je objavljeno, tri vojnika su povređena u napadu a pogođen je depo sa oružjem, javio je Rojters. 
 
"Naša protivvazdušna odbrana reagovala je protiv raketa izraelskih borbenih aviona ispaljenih iz libanskog vazdušnog prostora i oborila većinu njih pre nego što su pogodile cilj", naveo je vojni izvor. 
 
Libanska državna televizija prenela je da su iznad Libana preleteli izraelski borbeni avioni koji su gađali tri pozicije južno od Damaska gde se nalaze depoi sa oružjem libanske militantne grupe Hezbolah i iranskih snaga, javio je AP. 
 
Ovi napadi su prvi otkako je američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice najavio da će SAD povući svojih 2.000 vojnika iz Sirije. 
 
Portparol izraelske vojske je potvrdio da su aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane kao odgovor na rakete upućene iz Sirije.
 
 
Kako navodi AP, veruje se da je Izrael bio iza serije vazdušnih napada u prošlosti čija meta su bile iranske i snage Hezbolaha koje se bore zajedno sa snagama sirijske vlade.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: