Izvestilac UN: Tramp je nagori dezinformator na internetu

Svetske vesti - Petak 28.12.2018 - 09:42

Predsednik SAD Donald Tramp najgori je dezinformator na internetu, izjavio je specijalni izvestilac o slobodi izražavanja Ujedinjenih nacija Dejvid Kej

"Vlade su istinski prestupnici po pitanju dezinformacija" FOTO: Getty Images
Predsednik SAD Donald Tramp najgori je dezinformator na internetu, izjavio je specijalni izvestilac o slobodi izražavanja Ujedinjenih nacija Dejvid Kej.
 
"Vlade su istinski prestupnici po pitanju dezinformacija. Problemom lažnih vesti koje potiču od vlade trebalo bi da se pozabave novinari", rekao je Kej, prenosi "Politiko".
 
On je ocenio da platforme kao što su Gugl, Fejsbuk ili Tviter mogu da pomognu u borbi protiv dezinformacija, ali ne bi trebalo da uklanjanju sadržaj.
 
"Platforme mogu da urade tehničke stvari, sve dok ne ocenjuju sadržaj... Ne mogu samo da ga uklone i kažu ''to su lažne vesti, uklonjenje su sa platfome''", ocenio je Kej.
 
Prema njegovim rečima, platforme bi trebalo da se fokusiraju na uklanjanje nepotrebnog sadržaja (spam) i loših botova.
 
"Politiko" navodi da su Gugl, Fejsbuki Tviter pod ogromnim pritiskom da se izbore protiv lažnih vesti, uoči evropskih izbora zakazanih za maj 2019. godine.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: