Kim do Singapura stigao DIVERZIJOM

Svetske vesti - Ponedeljak 11.06.2018 - 06:43

Lider Severne Koreje Kim Džong Un stigao je do Singapura koristeći "zavaravanje" avionima, dok ga je na aerodromu u Singapuru dočekao konvoj vozila.

Kim poleteo u jednom od tri aviona FOTO: AP Kim poleteo u jednom od tri aviona FOTO: AP
Jedan od tri aviona koja su poletela sa aerodroma severnokorejske prestonice Pjongjanga, bio je i sovjetski "Iljušin-62", Kimov lični avion, poznat i po nazivu "Jastreb-1", navodi hrvatski "Indeks".
 
Kimov avion na Zapadu je poznat i kao "Er fors un" (Air Force Un), što je igra rečima na američki predsednički avion "Er fors uan" (Air Force One).
 
Kimov lični "Iljušin" zapravo je bio diverzija, jer je severnokorejski lider do Singapura stigao u "Boingu 747", koji pripada kompaniji "Er Čajna", navodi Indeks.
 
Po dolasku u Singapur, Kima je dočekao konvoj od 20 vozila, međutim, niko od mnogobrojnih posmatrača nije uspeo da ga fotografiše zbog zatamljenih stakala na vozilu.
 
"Indeks" navodi da su u Singapuru zatamljena stakla zabranjena čak i premijeru države.
 
Kim je odseo u hotelu "Regis", međutim, prilaz hotelu je uoči njegovog dolaska ograđen i prikriven zbog čega ni fotoreporteri nisu uspeli da fotografišu severnokorejskog lidera.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: