Kim Džong Un: Težak incident sa koronavirusom u Severnoj Koreji

Svetske vesti - Sreda 30.06.2021 - 12:02

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da je nekoliko visokih zvaničnika stranke smenjeno zbog "teškog" incidenta sa koronavirusom koji je ugrozio javnu bezbednost, čime su se pojačale spekulacije da je koronavirus "probio" odbranu zemlje.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
Na sastanku vladajuće Radničke stranke Koreje Kim Džong Un je optužio visoke funkcionere da su zanemarili sprovođenje odluke koje je donela stranka kako bi odgovorila na zdravstvenu krizu, dovodeći zemlju i njene građane u opasnost, javila je agencija.
 
Kim je optužio visoke funkcionere za nedostatak sposobnosti i neodgovornost i pozvao je na pokretanje snažne stranačke kampanje protiv ideoloških grešaka i svih vrsta negativnih elemenata među stranačkim kadrom.
 
KCNA nije detaljnije objasnila o čemu je reč.
 
Od sveta samoizovana Severna Koreja do sada nije zvanično objavila da je zabeležila ijedan slučaj zaraze koronavorusom, ali je navodno pojačala mere zaštite zdravlja pred kraj 2020. godine.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: