Kina oštro o saopštenju lidera G7: Prekinite s klevetanjem

Svetske vesti - Ponedeljak 14.06.2021 - 14:47

Kineska ambasada u Londonu oštro je danas osudila saopštenje lidera zemalja članica G7, ocenila da je reč o mešanju u njena unutrašnja pitanja i apelovala da se prekine s klevetanjem Kine.

FOTO: AP FOTO: AP
Lideri G7 su u nedelju, na sastanku u Velikoj Britaniji, zatražili da Kina unapredi stanje ljudska prava u pretežno muslimanskoj regiji Sinđijang, pozvali da se u Hongkongu zadrži visok stepen autonomije i istakli značaj mira i stabilnosti na Tajvanu.
 
Kineska ambasada u Londonu je izrazila veliko nezadovoljstvo i oštro se usprotivila spominjanju Sinđijanga, Hongkonga i Tajvana, ističući da su navedene "iskrivljene činjenice i prikazane zlokobne namere nekoliko zemalja, kao što su SAD", preneo je Rojters.
 
U saopštenju kineske ambasade u Londonu se ukazuje da bi u jeku pandemije korona virusa i globalnog ekonomskog usporavanja, bilo korisnije da se promoviše međunarodna saradnja, umesto što se veštački izazivaju konfrontacije i podele.
 
"Nedozvoljeno je mešanje u unutrašnja pitanja Kine i niko ne sme da kleveta Kinu i da ugrožava njene interese. Odlučno ćemo braniti naš nacionalni suverenitet, bezbednost i interese i suprotstaviti se svakoj nepravdi i napadima", navodi se u saopštenju ambasade Kine u Londonu.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: