Kineski ambasador: Ako SAD žele borbu, borićemo se

Svetske vesti - Subota 03.08.2019 - 12:24

Novi kineski ambasador pri UN Žang Džun rekao je da je Peking spreman da razgovara sa američkom administracijom o trgovinskom sporu, ali je ujedno poručio - "ako oni žele da se bore i mi ćemo se boriti" - ne samo za Kinu već za otvorenu svetsku ekonomiju.

Peking spreman da razgovara sa američkom administracijom o trgovinskom sporu FOTO: Thinkstock Peking spreman da razgovara sa američkom administracijom o trgovinskom sporu FOTO: Thinkstock
On je maloj grupi novinara rekao da američke sankcije i povećanje tarifa štete Kini i svetu i da definitivno nisu "u dugoročnom interesu SAD" gde će američki potrošaci platiti veću cenu.
 
Žang je rekao da sankcije protiv Severne Koreje treba da se ublaže u "odgovarajućem trenutku" kako bi se ohrabrio napredak u razgovorima između Vašingtona i Pjongjanga, prenosi AP.
 
Takođe je istakao da Kina nikad neće dozvoliti mešanje spalja kada je reč o Sinđangu, Tibetu i Hongkongu.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: