Korona ipak OPASNA ZA MALIŠANE? Troje dece u Njujorku umrlo od sindroma koji je POVEZAN sa Kovidom-19

Svetske vesti - Nedelja 10.05.2020 - 12:25

Naučnici još uvek pokušavaju da utvrde da li je sindrom povezan sa novim korona virusom, jer nisu sva deca koja su ga razvila bila pozitivna na virus

Naučnici još uvek istražuju FOTO: Shutterstock Naučnici još uvek istražuju FOTO: Shutterstock
Troje dece u Njujorku umrlo je od retkog zapaljenskog sindroma za koji se veruje da je povezan sa novim korona virusom, izjavio je juče guverner države Njujork Endru Kuomo, što bi moglo ukazivati na povećan rizik pandemije za decu.
 
Guverner je danas na dnevnom brifingu rekao da je bolest sada oduzela živote najmanje troje mladih ljudi širom države. Nije izneo detalje o njihovom uzrastu ili okolnostima njihove smrti, javlja Rojters.
 
Sindrom deli simptome sa toksičnim šokom i Kavasakijevom bolešću, koja je povezana sa groznicom, kožnim osipom, oticanjem žlezda, a u težim slučajevima upalom arterija srca. Naučnici još uvek pokušavaju da utvrde da li je sindrom povezan sa novim korona virusom, jer nisu sva deca koja su ga razvila bila pozitivna na virus.
 
Kuomo, ipak, kaže da je sve zabrinutiji što sindrom predstavlja novonastali rizik za decu, za koja se ranije mislilo da su u velikoj meri imuni na Kovid-19, respiratornu bolest koju izazva korona virus.
 
Njujork je epicentar pandemije u Sjedinjenim Državama, sa više od trećine od ukupno 77.313 smrti od kovida u SAD, navodi agencija Rojters.
 
Kuomo je rekao da je 226 Njujorčana umrlo od kovida u petak, u odnosu na 216 dan ranije, dok je taj broj upola manji u odnosu na podatke iz prethodne nedelje.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: